VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

24c47cd1-a283-41b2-b821-e2b813f5a2d3

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Kom in actie voor de bij

do 18 apr 2024

​Veel mensen gaan dit voorjaar weer aan de slag in hun tuin of balkon. Maar hoe maken we hen meer bewust van een bij-vriendelijke inrichting en het belang van bestuivers? Kennisimpuls Bestuivers helpt met de prachtige serie posters 'Jouw tuin helpt!'. Maak er gebruik van! En doe ook mee aan de Nationale Bijentelling.

De serie bestaat uit 10 posters waarop 8 tuinplanten staan die belangrijk zijn voor bijen en die voor elke tuin geschikt zijn. Bij elke plant staat informatie over groeiwijze, standplaats en welke bijen er dol op zijn. Handig om te gebruiken tijdens een presentatie aan klanten, op school, bij een ondernemersvereniging of andere gelegenheid!

Download de posters op de website Hulp voor Bestuivers en kleed je omgeving of evenement aan met informatie over bijen. Ook zijn er informatiebladen om uit te delen.

Tentoonstelling

​Naast de downloads is er een tentoonstelling beschikbaar met de 10 affiches over tuinplanten op A1 formaat. De borden worden uitgeleend inclusief standaards en zijn te reserveren voor jouw evenement om vele mensen te laten zien wat ze kunnen doen voor bijen. Heb je interesse? Stuur een e-mail aan Jurre Dekker: jurre.dekker@wur.nl voor meer informatie.

Kennisimpuls Bestuivers werkt in dit project samen met de Nationale Bijenstrategie, een initiatief van het ministerie van LNV. Koninklijke VHG is partner van de Nationale Bijenstrategie.

Tip: doe ook mee met de Nationale Bijentelling! Dan krijg je een beeld van hoeveel bijen er in een tuin zijn en draag je bij aan wetenschappelijk onderzoek. De bijentelling duurt dit jaar 10 dagen in plaats van 2. Je kunt van 15 tot en met 24 april meedoen door een half uurtje bijen te tellen. Kijk op NationaleBijentelling.nl.​

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief